Categoriearchief: Uncategorized

Radio Dump Store

Welkom bij de RADIO-DUMP-STORE

Radio-dump-store is een particulier initiatief van een amateur die een klein beetje teveel materiaal in huis heeft.

De producten en prijzen zijn op basis van inkoop en een vergoeding voor de kosten. Dit betekend dat in sommige situaties de verhouding tussen verschillende producten heel scheef kan liggen dit kan ook het geval zijn bij twee identieke producten (wie het eerst komt heeft geluk)
Het begrip gratis kennen wij niet.
Het begrip woekerprijzen is niet van toepassing.

Als er producten op deze site staan zonder beschrijving of prijs, dan is de status van het product niet bekend en moet het product eerst worden getest of compleet gemaakt. Stuur een mail en het product wordt sneller gereed gemaakt voor verkoop.

Producten worden verkocht zoals ze op de site staan.
Gebreken worden op de site vermeld en de prijs wordt hier op afgestemd.

Wijzigingen zoals afregelen, programmeren en schoonmaken worden apart in rekening gebracht.

Alle prijzen zijn excl BTW omdat het gaat om tweedehands of bijna nieuwe producten waar geen BTW over hoeft te worden betaald.

Veel kijkplezier.
Chris

info@radiodump.nl

DETEWE mobilofoon

 

Deze mobilofoon is niet veel groter dan de portofoon van hetzelfde merk. Hij is bestemd voor het MPT 1327 (traxis) netwerk op 70 cm
Er zit een dikke voedingskabel en een stukje coax kabel aan voorzien van een smalle coaxconnector een verloop naar BNC of N is geen probleemIMG_2701

5 tvo gever / lezer nieuw model

 

Dit is de opvolger van de foga die u elders op de site vind. Voordeel van deze kast is dat hij veel lichter is dan zijn voorganger. Ook is hij voorzien van een LCD display. maar om eerlijk te zijn vind ik de oude versie mij toch meer aanspreken. Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.IMG_2699

camping vriezer / koelbox

IMG_2710

Koelbox voor op de camping

Deze koelbox is werkelijk het mooiste product ooit op de marlt gebracht. Hij is voorzien van een compressor, heeft een inhoud van 100 liter, werkt op 110, 220, 12 en 24 Volt en de temperatuur is in te stellen tot – 18 graden. Door de hoge isolatiewaarde is de genoemde temperatuur zelfs bereikbaar als het echt warm is. Als je van ijs houd dan is hij zo terug verdiend. Je neemt hem mee naar de supermarkt en alles blijft heerlijk op temperatuur. terwijl je buren zich scheel betalen aan de ijsjes op de camping in het buitenland eet jij onbeperkt ijs uit de supermarkt voor slechts een paar dubbeltjes. En wat denkt u van één keer per week naar de supermarkt i.p.v. dagelijks.

IMG_2708

IMG_2707

IMG_2706

IMG_2705

Zware voeding

IMG_2677

 

Deze zware voeding is voorzien van twee rinkerntranformtoren en een aantal smoorspoelen. Bij deze voeding hoort ook nog een flinke 2 meter eindversterker die binnenkort op deze site zal worden bijgeplaatst. Tot aan dat moment moet u het nog maar even doen met de foto’s

 

IMG_2679

 

IMG_2680

2 meter eindversterker

IMG_2692

Deze eindtrap is voorzien van twee versterkers zodat er bij het defect raken van één van de versterkers nog steeds een behoorlijk vermogen uit komt. Er zitten twee  3dB kopplers is en het geheel werkt op 220 volt. helaas zijn de dummieloads er uit gepikt. maar wellicht liggen er hier en daar nog wel een paar voor serieus belangstellenden.

De circulators moeten wel even worden aangepast.

Tip: gebruik de versterkers los en je hebt er twee voor de prijs van één

IMG_2691

IMG_2690

IMG_2689

IMG_2688

 

Sennheiser microfoon (nieuw)

IMG_2681

 

Sennheiser microfoon.

Deze microfoon heeft een drie draads aansluiting en is alleen aan het begin buigzaam. een prachtige microfoon voor verschillende doeleinden. Verder is deze microfoon nieuw.
Ik heb ook nog een paar gebruikte microfoons, echter zit er dan nog een bediening en interfase voor de GM 1200 van Motorola aan vast

IMG_2686

tafelmicrofoon

 

 

 

 

 

Deze Motorola tafelmicrofoon is voorzien van een RJ 11 connector (6 polig) en is dan ook van oorsprong gebruikt voor de MC micro. Voor de meeste van ons zal het niet zo moeikijk zijn om dit even aan te passen.IMG_2695

Actieve combiner

IMG_2617

 

Deze zender combiner is niet te koop, maar ik vind het wel leuk om er iets over te vertellen. De onderste vier rekken bezitten een zes dB versterker die van een aangeboden signaal van 10 Watt iets meer dan 40 Watt maken. Op deze wijze kun je vier zenders op verschillende frequenties met ruim 6 dB versterken.

In elk rek zitten twee circulators die op frequentie zijn afgestemd om de eindtrap te beschermen en intermod te voorkomen.

Uiteindelijk gaan de vier signalen van 40 Watt elk via coaxkabels aan de achterzijde naar de 6 dB combiner bovenin de kast. In deze 6 dB combiners worden de signalen gekoppeld, waarbij 6 db 3/4 van het vermogen wordt omgezet in warmte (dummiloads)

Door toepassing van deze combiner kun je dus vier zenders van 10 Watt  zonder verliezen (storingsvrij) op één antenne aansluiten.

Overigens is de energiemaatschappij wel erg blij met dit soort apparaten, maar je hebt dan ook geen kachel meer nodig in de ruimte waar hij staat opgesteld.

IMG_2615

 

Filter combiner 420 – 432 Mhz

IMG_2618Deze combiner zorgt er voor dat er vier zenders op één antenne kunnen worden aangesloten. Aan de zijkant zitten vier isolators (dubbele circulators) die er voor zorgen dat er geen signaal terug komt in de eindtrap van de zenders. bovendien voorkom je hiermee een hoop ellende en intermod. producten. De demping is ongeveer 3,4 dB. Bij het hier afgebeelde filter zijn twee cavities gebruikt als sperkring. Dit werkt wel, echter had ik er zelf iets meer van verwacht.

Deze combiner wordt ook gebruikt bij PI2FLD en PI1FLD in almere.

IMG_2619

 

Fox 935 ISDN toestel

IMG_2610

 

Voor een ieder die nog gebruik maakt van het veel te dure ISDN van KPN heb ik nog een paar van deze telefoons met een originele 2-8 homevox. Op zich een goede installatie, echter maakt ondergetekende tegenwoordig gebruik van een goedkopere oplossing.

Nieuwe DVD speler

IMG_2609

 

Deze DVD speler zit nog nieuw in de verpakking en was de hoofdprijs in één of andere bingo. helaas weigert het ding te doen waar hij voor gemaakt is. wat er aan mankeert is nog onbekend. Mijn advies

Neem mee, kijk na, repareer of gooi weg en geef later maar wat het je waard is.

Yamaha tuner versterker

IMG_2628

 

Oud, antiek, degelijk en defect

Deze tuner versterker is nog van het type degelijk met een zware versterker. De tuner heeft soms wat kuren en zal moeten worden nagekeken. Verder zou het kunnen zijn dat er een potmetertje tussen zit die wat kraakt. Voor het werkelijke uitgangsvermogen heb ik altijd geleerd om te kijken naar het werkelijk opgenomen vermogen. Rekening houdend met het rendement en het gewicht van deze tuner versterker is het zeker geen slap ding.

IMG_2627 IMG_2626

Voeding / spanningomzetter

IMG_2623

 

Deze kast werkt op een spanning van 48 tot 60 Volt.
Er komt een lagere spanning uit met een behoorlijk Amperage
De meter is op het frontpaneel omschakelbaar en er zit behoorlijk wat elektronica in. Voor sommige onder ons direct te gebruiken, voor andere misschien een leuk ombouwproject. voor derde onder ons adviseer ik om voldoende paracetamol in huis te halen of gewoon niet te denken aan dit soort projecten.

IMG_2624

Decoder / ontvanger?

IMG_2629

 

Wie het weet mag het hebben.
Is het een satteliet ontvanger of alleen een decoder?

Kun je hem gebruiken als bijzetkacheltje of alleen als voetenbankje?

Het ziet er allemaal heel kostbaar uit en als ik kijk wat het allemaal heeft gekost om het ding vier keer te verhuizen dan weet ik het wel.
tijd om afscheid te nemen van dit onbekende stuk media voor wat de gek er voor geeft.IMG_2631

IMG_2632

radio en televisie tuner

IMG_2634Wat zal dit dan nu weer zijn? Een stapel oude rommel of een zeer welkome ontvanger? Nou, daar gaat hij dan!

Het is een digitale radiotuner.
Het is een televisieontvanger
Er zit een versterker in.
En er zit zelfs nog een losse surround versterker bij

IMG_2636

 

Voor zijn tijd was dit het neusje van de zalm. Een losse tv ontvanger van Phillips Matchline waar een losse monitor op aan werd gesloten. Een zeer waardevol systeem, echter gingen de monitors helaas niet zo lang mee. Nu ook nog eens de televisiezenders meer en meer overgaan naar de digitale techniek word het apparaat steeds minder interessant. Maar voor amateur televisie is deze ontvanger nog steeds goed bruikbaar. Denk alleen eens aan het frequentiespectrum van zowel de tv kanalen als de 3 meter signalen die dit apparaat kan ontvangen. Uiteraard zitten er nog wel de ouderwetse scarts aansluitingen aan de achterzijde. Drie in en één uit.

de meest linkse kast onderaan is volgens mij een kabel decoder met kaartlezer?

 

IMG_2635

 

Antenne RACAL

IMG_2642

 

Leuk knuppeltje om eens flink van je af te slaan. Voor zover bekend werkt deze antenne ergens in de 860 Mhz band en is vroeger gebruikt voor Greenpoint. het duurste en meest bruikbare onderdeel zal de N connector zijn.

 

IMG_2640

Kerstversiering

IMG_2652Ik weet dat het nog erg vroeg in het jaar is, maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat ik een beetje laat ben. De boom is weliswaar met kluit, maar ik denk niet dat de eigenaar het op prijs stelt als ik hem zou verkopen. De kerstballen zijn wel producten die voor een klein prijsje de deur uit kunnen. de meeste zullen het nog wel doen, maar er zitten ook een paar defecten tussen voor onderdelen. Zie het maar als een soort van grabbelton en haal er een paar uit zonder te kijken. Voor niets gaat de zon op, maar het zal je zeker de kop niet kosten.  ennnnneee niet in een boom hangen svp.

FUB radio meetplaats

IMG_2663

 

En daar is hij dan, een echte radio meetset uit het jaar kruik. Eén van de laatste in zijn soort en dus ook voorzien van een digitale frequentieteller. het apparaat is werkend weg gezet, echter deed hij de laatste keer een beetje moeilijk. Naar horen zeggen is dit een bekend probleem als hij het koud heeft (op dat moment een graad of 10 Celcius), maar of dit de ware toedracht is dat moet nog even onderzocht worden. De meetset is deelbaar zodat je goed bij de oude conventionele onderdelen kunt komen.

Er zit een accu in waarvan ik zeker weet dat deze is overleden.

En mocht je bang zijn dat dit stukje nostalgie eenzaam is dan moet ik u teleur stellen. zijn broer of zus die overigens net zo eigenwijs is, die is ook aanwezig.

Foga 5 TVO gever / lezer

IMG_2658

 

Dit zijn twee aparte meetinstrumenten die identiek zijn en net als bij twee verschillende sokken zal er elders nog wel zo’n paar liggen. Als ik mij niet vergis zijn ze zelfs met zes man sterk. Dit zijn de risico’s als je tijdens een veiling bied op producten waar anderen niet zoveel interesse in hebben. Dit waren dan ook geen echte hobbyisten.

Deze kasten kunnen een vijf of zelfs zes toon genereren en opnemen

bovendien is de snelheid van de gever in te stellen met behulp van duimwiel schakelaars. een leuk instrument om aan een zendontvanger te koppelen. Maar nog mooier is het als je er een originele radio-meetplaats (FUB) aan kunt koppelen.

Wie weet wat er nog allemaal in de doos zit.

Motorola GP 680

IMG_2644

 

 

Deze portofoons zijn de meest uitgebreide in deze serie conventionele portofoons. Ze zien er niet geweldig uit, maar volgens mij doen ze het nog prima. Bij interesse worden ze getest en gecontroleerd. Schoon maken wil ik ook wel voor u doen, echter kan dit niet voor een redelijke prijs. Uitgaande van de antennes zitten ze in de UHF band en zijn ze te programmeren van 403 tot 470 Mhz.

CQM, CQF, Klapkast bedienpost (testkastje)

IMG_2661

 

Wie kent hem niet? Vroeger zaten ze in de kevers van de politie. de oude storno CQM. Voor de meeste onder ons beter bekend als zijn grote broer de klapkast die in het verleden veel gebruikt werd voor repeaters. Dit kastje is een meet / testset waarop je allerlei signalen via de banaanstekkers kunt aanbieden of meten. De luisspeaker zit los omdat de achterkant gescheurd is. ook is de microfoonbeugel afgebroken, maar misschien dat ik beide onderdelen nog wel ergens heb liggen. De deksel om het geheel af te sluiten zit er ook bij met vier (sorry 3 ) sluitclips.

Professionele eindversterker voor 2 meter

IMG_2664

De getoonde eindversterker bestaat uit twee (drie)losse delen

De onderste kast is een hoogspanningsvoeding en de kast er boven is de werkelijke eindtrap De installatie werkt op 110 Volt, maar er zit een originele transformator bij zodat hij ook geschikt is voor 220 Volt

IMG_2666

De kast wordt met één kabel aan elkaar gezet en voor het schakelen kunnen er aan de achterkant nog twee relais worden aangebracht.

IMG_2668

Aan de binnenzijde van de versterker zit een 4CX250R die volgens de gegevens 350 Watt zou moeten leveren. Een project waar ik zelf helaas nooit aan toe ben gekomen.

IMG_2694

 

De binnenkant is voorzien van een zware legger voor afstemming van het geheel. Afstemmen gebeurd via de buitenzijde. De kast is beveiligd met een deurschakelaar om ongelukjes te voorkomen. bovendien zit er aan de binnenkant een geïsoleerde elektrode om de  hoogspanning kort te sluiten tijdens onderhoud .

Polyphaser (overspanningsbeveiliging tegen ontladingen en blikseminslag)

IMG_2676

Polyphaser is een overspanningsbeveiliging die werkt tussen 1200 en 2000 Mhz Hij wordt van oorsprong gebruikt tussen een GPS antenne en de ontvanger. maar is ook geschikt voor bijv. satelietontvangst

Let wel, hij is van oorsprong gemaakt voor 50 OHM en voorzien van twee N connectoren. product is nieuw en in meervoud leverbaar.

indien de inhoud geen waarde voor u heeft, dan in elk geval het HF dichte aluminium kastje met connectoren.

IMG_2674

Schuifmast (aluminium)

IMG_2537

 

Deze mast is slechts kort gebruikt en daarom in zeer goede staat. Hij bestaat uit 3 delen van 8 meter en een dubbelwandige topbuis van zes meter. De mast is voorzien van rotorplatform en heeft een lengte van 21 meter die met de topbuis verlengt wordt naar ruim 24 meter.

IMG_2545

Deze mast is te koop voor een bedrag van € 1925,– en is af te halen in Wapenveld. let op, totale lengte voor vervoer is 9 meter en kan door demontage terug worden gebracht naar 8 meter.

RADIO-DUMP-STORE

Welkom bij de RADIO-DUMP-STORE

Radio-dump-store is een particulier initiatief van een amateur die een klein beetje teveel materiaal in huis heeft.

De producten en prijzen zijn op basis van inkoop en een vergoeding voor de kosten. Dit betekend dat in sommige situaties de verhouding tussen verschillende producten heel scheef kan liggen dit kan ook het geval zijn bij twee identieke producten (wie het eerst komt heeft geluk)
Het begrip gratis kennen wij niet.
Het begrip woekerprijzen is niet van toepassing.

Als er producten op deze site staan zonder beschrijving of prijs, dan is de status van het product niet bekend en moet het product eerst worden getest of compleet gemaakt. Stuur een mail en het product wordt sneller gereed gemaakt voor verkoop.

Producten worden verkocht zoals ze op de site staan.
Gebreken worden op de site vermeld en de prijs wordt hier op afgestemd.

Wijzigingen zoals afregelen, programmeren en schoonmaken worden apart in rekening gebracht.

Alle prijzen zijn excl BTW omdat het gaat om tweedehands of bijna nieuwe producten waar geen BTW over hoeft te worden betaald.

Veel kijkplezier.
Chris

info@radiodump.nl

Aan deze site wordt op de achtergrond hard gewerkt.

Binnenkort veel materiaal.