Actieve combiner

IMG_2617

 

Deze zender combiner is niet te koop, maar ik vind het wel leuk om er iets over te vertellen. De onderste vier rekken bezitten een zes dB versterker die van een aangeboden signaal van 10 Watt iets meer dan 40 Watt maken. Op deze wijze kun je vier zenders op verschillende frequenties met ruim 6 dB versterken.

In elk rek zitten twee circulators die op frequentie zijn afgestemd om de eindtrap te beschermen en intermod te voorkomen.

Uiteindelijk gaan de vier signalen van 40 Watt elk via coaxkabels aan de achterzijde naar de 6 dB combiner bovenin de kast. In deze 6 dB combiners worden de signalen gekoppeld, waarbij 6 db 3/4 van het vermogen wordt omgezet in warmte (dummiloads)

Door toepassing van deze combiner kun je dus vier zenders van 10 Watt  zonder verliezen (storingsvrij) op één antenne aansluiten.

Overigens is de energiemaatschappij wel erg blij met dit soort apparaten, maar je hebt dan ook geen kachel meer nodig in de ruimte waar hij staat opgesteld.

IMG_2615

 

Geef een reactie